Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
12 Mart 2024

1. Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlıdır.
  2. Refakatçi Doktor ziyareti (vizite) ve tıbbi bakım sırasında hastanın yanında bulunmamalıdır.
  3. Hekim ve hemşireye danışmadan hastaya herhangi bir uygulama yapmamalıdır. Refakatçi, hastanın bakımına izin verilen ölçüde yardım eder.
  4. İlgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastayı hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemelidir.
  5. Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, refakatçilerin; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması, odalarda bulunan televizyonları başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanması; doktor ziyaret saatlerinde ve saat 22.00’den sonra telefonlarını kapatmaları veya sesini kısık tona ayarlamaları önemlidir.
  6. Refakatçiler için her odada açılabilen refakatçi koltuğu bulunmaktadır. Hasta yatakları refakatçiler tarafından kullanılmamalıdır.
  7. Hastane içerisinde tütün ve alkol kullanımı yasalar ve hastane kurallarına göre yasaktır.
  8. Refakatçilerin hastane dışından yiyecek ve içecek getirmemesi, doktorun izni olmayan hiçbir yiyeceğin hastaya verilmemesi gerekmektedir.
  9. Refekatçi değişiminde mutlaka hemşiresine bilgi verilmesi gerekmektedir.
  10. Refakatçi genel hastane kurallarına uymakla yükümlüdür. İhlali halinde, hastanıza refakat durumunuz kabul edilmeyecektir.
  11. Hastanın sağlığı açısından herhangi bir sorun gözlemlendiğinde öncelikle servis hemşirelerine bilgi vermelidir. Hastaya hiçbir şekilde müdahalede bulunulmamalıdır.